Zimić se vratio u Bosnu, stigla i trojica Amerikanaca
Bosna Royal je na veoma niskim granama, ali to očigledno nije problem Upravi kluba pri dovođenju novih pojačanja. Vratio se iskusni centar Zimić, a tu su i neka nova imena. Kako god pred Bosnom je burna sezona

Sarajlije se pojačavaju

Zimić se vratio u Bosnu, stigla i trojica Amerikanaca

S. Mlaćo

Bosna Royal u subotu neće igrati meč prvog kola protiv Slobode u Tuzli. Naime, start prvenstva BiH je odgođen za naredni vikend, a u Bosni Royal rade na jačanju igračkog kadra.

Tako su se sarajevskom klubu već priključili Michael Mallory i Julio Guity. Mallory nastupa na poziciji playmakera, a kratak period nosio je dres Zrinjskog, dok Guity može nastupati na poziciji centra i visokog krila.

Emir Zimić dobro je poznat svim ljubiteljima košarke u našoj zemlji. Visoki centar u prošloj sezoni nastupao je za Ohrid, te će svojim iskustvom sigurno pomoći Bosni.

Najzvučnije pojačanje Bosne trebao bi bii Leland King. Njegovo ime nalazilo se i na ovogodišnjem draftu NBA, ali nije izabran.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nastupao je za UC Santa Barbara, u NCAA diviziji 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi