Zion dobio ček na 75 miliona dolara
(Foto: EPA)

Već je iznimno bogat

Zion dobio ček na 75 miliona dolara

M. Šljivak

Prvi pik NBA drafta Zion Williamson potpisao je prvi veliki ugovor u karijeri.

On je od jučer postao zaštitno lice Jordan Branda, a iako prvobitno nije otkrivena cifra koju će dobiti za ugovor, danas je objavljeno da je će Zion za sedam godina dobiti 75 miliona dolara.

"Osjećam se blagoslovljeno što sam postao član porodice Jordan Branda. Sanjao sam još kao dijete o NBA ligi i utjecaju na igru kakav je imao i još ima Michael Jordan. On je bio jedan od onih posebnih sportistana koje sam se ugledao i ne mogu izraziti koliko sam sretan i uzbuđen zbog ovog putovanja", rekao je Williamson.

Jordan Brand je u vlasništvu Nikea. Velike košarkaške zvijezde su vjerne upravo ovoj opremi, a među njima su Russell Westbrook, Chris Paul, Blake Griffin.

Williamson će tako zaraditi ogroman novac bez obzira kako tekla njegova NBA karijera. Većina je onih koji tvrde da će biti nova zvijezda, a njegove predispozicije mu omogućavaju nevjerovatnu dominaciju.

Zion je visok 201 centimetar, ima čak 130 kilograma i predstavlja novu zvijer NBA lige.

Top Komentari

Adnanos
On ima nevjerovatnu misicnu masu tako da je dobro razvijen. Covjek njegove visine i kilaze bez misicne mase bio bi debeo ali to nije slucaj ovdje. Samo treba vidjet slike momka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi