Kako je protekao Zionov debi? "Demonstracija sile" i prekid zbog zemljotresa

NBA Ljetna liga

Kako je protekao Zionov debi? "Demonstracija sile" i prekid zbog zemljotresa

Nakon jedne sezone na koledžu Duke, Zion Williamson je očekivano izabran prvim pikom na ovogodišnjem NBA draftu.

Williamson je završio u New Orleans Pelicansima, a u noći sa petka na subotu je imao svoj debi na NBA Ljetnoj ligi.

Ekipa Pelicansa je igrala protiv Knicksa u Las Vegasu, a Williamson je odmah odlučio pokazati "ko je gazda".

Snažni krilni košarkaš Pelicansa je na parketu proveo tek devet minuta, ali je uspio ubaciti 11 poena i skupiti tri skoka.

Većina njegovih poena bila su silovita zakucavanja, ali je ubrzo uslijedio i udarac u koljeno zbog kojeg nije izlazio na parket u drugom poluvremenu.

Ipak, Pelicansi očekuju da će sve biti u redu sa njihovom novom zvijezdom.

Treba istaći da Pelicansi i Knicksi nisu dočekali kraj svog duela. Naime sedam minuta i 53 sekunde do kraja utakmica je prekinuta zbog zemljotresa. U tom trenutku su Pelicansi vodili 80:74.

Nije poznato kada će se i da li će se pomenuta utakmica završiti, a zbog zemljotresa je prekinut i duel Orlanda i San Antonija, dok je meč Phoenix Sunsa i Denver Nuggetsa odgođen.

Inače, epicentar zemljotresa bio je u blizini Ridgecresta (Kalifornija), a osvjetio se širom Kalifornije, Nevade i Maksika. Riječ je o najjačem zemljotresu u Kaliforniji u posljednih 20-ak godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi