NBA zvijezda ostaje bez miliona ako se udeblja
Foto - EPA

Pelicansi i Zion imaju posebnu klauzulu

NBA zvijezda ostaje bez miliona ako se udeblja

Midhat Šljivak

Zion Williamson potpisao je novi petogodišnji ugovor s New Orleans Pelicansima.

Ovaj 22-godišnjak dobit će 193 miliona dolara u tom periodu, a cifra bi se mogla povećati na 231 milion dolara ako Zion ispuni određene obaveze.

Jedna od obaveza je održavanje kilaže. Novinar Pelicansa Christian Clark otkriva kako je u ugovor uključena specijalna klauzula po kojoj će Williamson izgubiti popriličan iznos ako pretjera s kilogramima.

Navodno, njegova kilaža ne smije prijeći 136 kilograma. Ako se to desi ostat će bez miliona dolara i sigurno je da se zbog ove klauzule Zion neće previše opuštati.

Sjajni košarkaš je propustio kompletnu prošlu sezonu zbog povrede stopala. Pojavile su se fotografije njegovog nevjerovatnog izgleda i u navodno je imao oko 150 kilograma u jednom trenutku.

Ipak, nedavno se pojavio snimak s treninga koji pokazuje da je ovaj sjajni košarkaš u odličnoj formi i Pelicansi će imati veliko pojačanje u novoj sezoni.

Zion je izabran kao prvi pik NBA drafta 2019. godine. Igrao je odličnu košarku kada ne bi bio povrijeđen, ali tek se čeka da ispuni potpuni potencijal.

Zion Williamson je u NBA karijeri odigrao 85 utakmica i na prosjeku je od 25.7 poena i sedam skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi