Košarkašice Orlova prvakinje BiH

U finalu bolje o gradskog rivala ekipe Feniksa

Košarkašice Orlova prvakinje BiH

H. Zilić

Košarkašice banjalučkih Orlova nove su prvakinje Bosne i Hercegovine u košarci.

Banjalučanke su u četvrtom meču finala prvenstva savladale Feniks rezultatom 81:53 i sa ukupnih 3:1 došle su do naslova najboljih.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Tamara Rajić sa 23 poena, Vladinka Erak je dodala 19, dok je kod Feniksa Nikolina Babić ubacila 18 poena.

Orlice su tako trijumfom u gradskom finalu prekinule dominaciju RMU Banovića i naredne sezone bi trebale braniti boje Bosne i Hercegovine u regionalnoj ženskoj košarkaškoj ligi.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ova sezona u ženskoj košarci ponudila je dosta uzbuđenja, a Orlovi, Feniks i RMU Banovići su vodili veliku borbu i kroz regularni dio, ali i play off.

Sve je začinjeno plasmanom naše ženske koašrkaške reprezentacije na Eurobasket, koji se igra u junu ove godine u Španiji i Francuskoj, tako da možemo reći da je ženska košarka u našoj državi u posljednje dvije-tri godine doživjela ogromnu ekspanziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi