'Znam da sam naporan, ali to mi je posao'

Draymond Green surovo iskren

'Znam da sam naporan, ali to mi je posao'

S. Grebović

Uloga Draymonda Greena u igri Golden State Warriorsa je nemjerljiva, ali ne zbog broja postignutih poena već zbog nekih stvari koje nemaju baš pretjerane veze sa košarkom.

Košarkaši Golden State Warriorsa su sinoćnjim trijumfom u Quicken Loans Areni 108:85 stigli do četvrte pobjede u finalnoj seriji, a samim tim i do titule NBA prvaka, treće u posljednje četiri sezone.

Čovjek koji je pružio nemjerljiv doprinos odbrani titule NBA prvaka u razgovoru za NBA TV Charlesu Barkleyu otkrio je koja je zapravo njegova prava uloga u šampionskoj dinastiji Golden State Warriorsa.

"Moj je posao da se protivničkim igračima uvlačim 'pod kožu', da ih nerviram. Za to vrijeme moji suigrači će postizati 20, 30 ili 40 poena. Ja sam pokretačka snaga ove ekipe. Moje klupske kolege vam sigurno neće priznati da sam ja naporna osoba jer me vole, ali vam ja priznajem da jesam", kroz smijeh je izjavio Green.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi