Warriorsi pomeli LeBrona i družinu za novu titulu NBA prvaka!
(Foto:EPA) Još jedan susret bez neizvjesnosti. Warriorsi su slavili laganu pobjedu, a Kevin Durant je došao do nove titule najkorisnijeg igrača NBA finala.

Ekipa iz Oaklanda lagano do novog šampionskog naslova

Warriorsi pomeli LeBrona i družinu za novu titulu NBA prvaka!

LeBron James i Cleveland Cavaliersi su, čini se, "ispucali" sve što su imali još u prvom meču velikog NBA finala. Ni tada nisu uspjeli izbjeći poraz, pa se moglo naslutiti da im se ne piše dobro u ostatku serije.

Golden State Warriorsi su sinoć upisali ubjedljivu pobjedu rezultatom 108:85 i na taj način su sa 4-0 došli do nove titule NBA prvaka.

Warriorsi su do odbrane šampionskog naslova došli zaista dominantno, te su postali deveti tim u historiji NBA lige koji je u velikom finalu "pomeo" protivnika. Posljednji put se to desilo 2007. godine, a zanimljivo je da su tada San Antonio Spursi također pomeli Cavse.

Cavaliersi nisu dobro otovrili susret pred svojom publikom, tako da su gosti iz Oaklanda vrlo brzo stigli do +10. Curry je igrao odlično, a uprkos pokušajima Cavsa da se rezultatski vrate, prva četvrtina je okončana rezultatom 34:25 u korist Warriorsa.

Ipak, domaći igraju puno bolje na početku druge dionice, a u jednom momentu čak uspijevaju stići do prednosti (39:38). Međutim, Warriorsi vrlo brzo vraćaju stvari na svoje mjesto i do odmora stižu do +9 (61:52).

Warriorsi treću dionici otvaraju zaista silovito i u ovom periodu igre potpuno lome protivnika. Stigli su gosti u finišu treće dionice do +21, pa je već tada bilo jasno da će upisati laganu pobjedu i odbraniti titulu NBA prvaka.

LeBron James je djelovao izuzetno umorno na ovom susretu, a na momente čak i nezainteresovano. Ipak, uspio je susret završiti sa 23 poena, sedam skokova i osam asistencija na svom kontu. Podbacili su, kao i većim dijelom play-offa, ostali igrači Cavsa, pa je tako Kevin Love bio drugi najefikasniji u svojoj ekipi sa 13 postignutih poena, dok su po 10 dodali JR Smith i Rodney Hood.

Sa druge strane, Steph Curry je još jednom sjajnom partijom vodio Warriorse do trijumfa. Postigao je tako Curry 37 poena, dok je Durant upisao triple-double sa 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Na kraju se Kevin Durante okitio novom titulom najkorisnijeg igrača NBA finala, mada je vrlo lako ova nagrada mogla otići i u ruke odlično Stepha Curryja.

Top Komentari

Red Bull
metlaaaaa
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi