Žorić i Novačić vodili Cibonu do pobjede u Baru
Foto: ABA

ABA liga, 10. kolo

Žorić i Novačić vodili Cibonu do pobjede u Baru

M. Šljivak

Košarkaši Cibone pobijedili su kao gosti Mornar u Baru 82:78 u susretu 10. kola ABA lige.

Do četvrte pobjede u sezoni Cibosi su stigli nakon velike borbe, a propustili su šansu i da ranije završe ovaj meč.

Nakon izjednačenog uvoda u meč, Mornar je bio taj koji je kontrolisao rezultat u većim dijelom prve dionice nakon koje su imalu plus četiri, 23:19.

Cibona je odigrala fantastičnu drugu četvrtinu. Pogađali su apsolutno sve, imali su nekoliko puta i plus 13, ali se Mornar malo vratio u finišu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa minus sedam, 39:46.

U trećoj dionici Cibona većim dijelom ima prednost. Ipak, nisu ponovo uspjeli da previše pobjegnu rivalu koji je na kraju dobrom završnicom ušao u posljednju dionicu sa poenom prednosti, 62:61.

Mornar je imao prednost sve do sredine igre u posljednjoj dionici, a zatim je uslijedila odlična igra gostiju iz Zagreba. Serijom od 6:0 su okrenuli utakmicu na svoju stranu i na kraju su došli do pobjede.

Luka Žorić i Ivan Novačić su predvodili Cibonu sa po 23 poena, dok je kod Mornara Derek Needham ubacio 24 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi