"Žrijebom smo zadovoljni, ali to ne znači da nas ne čeka težak zadatak u Osaki"

Lojo nakon žrijeba kvalifikacija za SP

"Žrijebom smo zadovoljni, ali to ne znači da nas ne čeka težak zadatak u Osaki"

Endin Čaušević

Bh. košarkašice danas su saznale imena protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Turniri kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo će biti održano u februaru naredne godine, a naš tim će igrati u grupi koja će svoje mečeve odigrati u Osaki.

Voljom žrijeba odlučeno je da će Zmajice biti u Grupi C u kojoj su još Japan, Kanada i Bjelorusija.

Selektor naše ženske košarkaške reprezentacije, Goran Lojo, izjavio je da može biti zadovoljan žrijebom jer smo izbjegli neke od težih grupa, ali da to ne znači da nas očekuje lagan zadatak.

"Možemo biti zadovoljni, jer vidimo da je u žrijebu bilo težih grupa. To i dalje ne znači da nas ne čeka težak zadatak, jer sve ove ekipu su bolje plasirane na FIBA world ranking listi – Kanada je četvrta selekcija svijeta, Japan osma, a Bjelorusija jedanaesta. Mi smo tek na 27. mjestu, ali to i dalje ne znači da nemamo šta tražiti u Osaki. Naprotiv, idemo tamo da damo sve od sebe i odigramo kako najbolje znamo te, nadam se, po prvi put u historiji ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvo", rekao je Lojo.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Turnir u Osaki igra se od 10. do 13. februara naredne godine, a naše košarkašice će prvo igrati s Bjelorusijom, a zatim nas čekaju mečevi protiv Kanade i Japana.

Svjetsko prvenstvo se igra naredne godine u Australiji, a iz svake grupe na SP idu tri prvoplasirane ekipe.

Top Komentari

konjnakvadrat
Jos kad bi imali pravog selektora
1 2
Realist
Ako bude igrala Jones BiH je uvjerljivo prva, a ako ne bude bit ce zadnja ili predzadnja, ovisi o Bjelorusiji.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi