Zrinjski lagano preko Dynamica

Druga ABA liga

Zrinjski lagano preko Dynamica

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog večeras su se pobjedom oprostili od svoje dvorane, barem što se tiče ABA 2 lige. 

Slavili su Plemići protiv beogradskog Dynamica sa 89:75, lišeni pomoći Vedrana Princa i Alija Demića koji su nažalost izgubljeni do kraja sezone.

Od samog početka mostarski košarkaši su vodili ritam ove utakmice, a gosti nisu uspjeli uraditi ništa više sem časnog poraza.

Sven Smajlagić bio je najraspoloženiji za igru u Zrinjskom s 22 poena, a dobro ga je pratio Luka Igrutinović sa 15 koševa. Miličević i Ljujić dodali su svaki po 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Todorović je sa 26 ubačaja predvodio goste, dok se uz njega još jedini trudio Beslać s 11 poena.

Zrinjskom je do kraja natjecanja u ABA 2 ligi ostalo gostovanje u Tivtu kod Teoda, a u nedjelju u okviru drugog kola Lige 6, Mostarci su domaćini Širokom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi