Drama u Kaknju i pobjeda domaćeg tima protiv Zrinjskog

Liga 6

Drama u Kaknju i pobjeda domaćeg tima protiv Zrinjskog

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja pobijedili su na svom parketu Zrinjski rezultatom 81:76 u susretu 1. kola Lige 6 košarkaškog prvenstva BiH.

Tim Josipa Pandže imao je odlično otvaranje meča. Poveli su sa 12:4, a prednost su održavali tokom kompletne prve dionice nakon koje su imali četiri razlike, 23:19.

Uspijevao je Zrinjski u drugoj dionici da nekoliko puta dođe do prednosti. Međutim, Kakanjci im nisu dopustili da odu na veću razliku od jednog poena, a na odmor je domaći tim ipak otišao vodstvom i to od tri poena, 47:44.

Domaći košarkaši ulaze jako dobro i u treći period. Uspijevaju podići prednost na plus 10 (59:49), ali zatim potpuno staju. Iskoristio je to mostarski tim i serijom od 9:0 se potpino vraćaju u meč (59:58).

Posljednji period donosi veoma neizvjesnu završnicu. Iako je Kakanj imao plus šest, nije uspio da slomi otpor Zrinjskog, pa je do samog kraja utakmica bila u egalu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Smajlagić je promašio šut za izjednačenje na šest sekundi do kraja, da bi zatim Adi Zahiragić sa linije bacanja završio posao u ovom meču za konačnih 81:76.

Milivoje Božović sa 21 i Ermin Dedić sa 20 poena predvodili su domaće do trijumfa, dok je na drugoj strani 20 ubacio Marko Ramljak, a 18 je dodao Aleksandar Sokolović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti