Zrinjski oslabljen na startu sezone

Nevolje za HKK Zrinjski

Zrinjski oslabljen na startu sezone

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog start nove sezone koja zvanično započinje 22. oktobra dočekuju oslabljeni. 

Trenera Hrvoja Vlašića najviše brine izostanak Vedrana Princa koji će zbog povrede leđa preskočiti najmanje prva dva kola. 

Zrinjski je u nedavnom prijateljskom susretu poražen od Bosne Royal rezultatom 88;74, a trener Vlašić nakon meča posebno je istakao nedostatak Princa na spomenutoj utakmici.

 “Igrali smo oslabljeni, bez Vedrana Princa i Amerikanca Torriona Brummitta, dok je i Bosna bila bez dva ili tri standardna igrača. Vidi se da su ozbiljna ekipa koja ima visoke ambicije u domaćem prvenstvu. Mi trebamo izvući pouke iz ove utakmice kako se određeni propusti ne bi ponavljali u prvenstvu,” rekao je Vlašić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Povratak Vedrana Princa na parket u Zrinjskom svi s nestrpljenjem isčekuju.

“Bez Princa nam nedostaje iskustva, rutine, prepoznavanja nekih situacija. On se osjeća bolje i vjerujem da će nam moći pomoći za tri do četiri sedmice”, dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi