Zrinjski savladao Slobodu u Mostaru

Liga 6 za opstanak

Zrinjski savladao Slobodu u Mostaru

E. Škorić

Košarkaši Zrinjskog savladali su Slobodu u osmom kolu Lige šest za opstanak.

Zrinjski je u osmom kolu stigao do šeste pobjede i ostao lider u tabeli Lige za opstanak, dok je Sloboda upisala četvrti poraz i dalje strahuje za svoj status u najboljem rangu bh. košarke.

Tuzlaci su dobili prvu dionicu sa 15:13, ali je Sloboda odigrala jako loše u narednih 10 minuta (18:9), pa je Zrinjski na poluvremenu vodio 31:24.

U nastavku je Zrinjski održavao prednost nad Slobodom, koja više nije uspjela da se vrati u meč. Ključni čovjek u pobjedi Zrinjskog bio je Demić sa 21 poenom, dok je Brawn dodao 13, a Šamadan 12 poena. Džambić i Muratović su ubacili po 15 poena na drugoj strani.

Zrinjski - Sloboda 60:52 (13:15, 18:9, 15:17, 14:11)

Zrinjski: Manjgo, Golemac, Gilja, Hukara, Petrić, Pavić 12, Princ 2, Demić 21, Brawn 13, Planinić, Šamadan 12, Brajković.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Pilavdžić, Ahmedić, Hasandić, Sekulović 9, Latifagić 4, Džambić 15, Tanasilović, Čerkezović, Jakupović, Muratović 15, Sinandinović 9, Sarajlić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi