Zrinjski poražen u Čačku
Novi neuspjeh košarkaša Zrinjskog u ABA 2 ligi. Ovaj put poraženi su u Čačku od tamošnjeg Borca u okviru 6.kola. Foto: druga.aba-liga.com

Još jedna gusta završnica iskliznula iz ruku Mostaraca

Zrinjski poražen u Čačku

Košarkaši bosanskohercegovačkog prvaka HKK Zrinjskog i u 6.su kolu regionane ABA 2 lige pretrpjeli poraz. U neizvjesnoj završnici utakmice u Čačku protiv Borca Plemići su poklekli rezultatom 82:76 iako su 6 minuta do kraja vodili sa 63:70.

Opet je mostarskom Zrinjskom falilo malo da dođu do pobjede i opet je ona iskliznula u završnici koja je lako mogla otići na njihovu stranu. Počeo je Zrinjski dobro na krilima Borisa Bakića i dobio prvu četvrtinu rezultatom 24:19. 

Ipak, Borac je ubrzo uhvatio korak i na poluvrijeme se otišlo s pola koša prednosti za domaći tim. Treći period dobio je tvrdu košarku i taj dio igre otišao je rezultatom 14:13 na stranu Zrinjskog pa se pred ulazak u zadnju četvrtinu ušlo u potpunom egalu.

Zaigrao je Zrinjski odlično tada, poveo sa sedam razlike, ali vlastitim glupostima i nerezonskim potezima vratio Borac u igru te mu kasnije i prepustio pobjedu. Na kraju razloge poraza Mostarci mogu tražiti u katastrofalnom izvođenju slobodnih bacanja koja su gađali očajnih 50% (10/20), te 19 izgubljenih lopti. Ovo je Zrinjskom bio sedmi poraz u osam utakmica u svim takmičenjima.

Fantastični Radovan Đoković koji je kreirao preokret na kraju je zabio 27 poena i bio najbolji igrač utakmice, dok je za Borac još odličnu partiju pružio i Gavrilović sa 18 koševa. Boris Bakić kod Zrinjskog ubacio je 25, a Ljujić i Todorović (6 izgubljenih lopti) zabili su po 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Borac Čačak: Alikadić, Popović 4,R. Đoković 27, I. Đoković 11, Gavrilović 18, Majstorović 7, Krsmanović, Prlja 2, Kočović 9, Zekavičić, Čarapić, Marinović 4

HKK Zrinjski: Spieth, Šutalo, Petrić, Smajlagić 7, Sokolović 4, Todorović 10, Šamadan, Miličević 8, Pandurić 3, Ljujić 10, Bakić 25, Ramljak 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi