Sparsi slavili u Mostaru
Košarkaši Zrinjskog zabilježili su drugi uzastopni poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i čak šesti u sedam utakmica odigranih u ovoj sezoni

Drugi uzastopni poraz prvaka BiH

Sparsi slavili u Mostaru

Košarkaši Zrinjskog poraženi su od Sparsa u utakmici 2.kola košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine. Sarajlije su zasluženo slavile rezultatom 63:60 i gurnule Zrinjski u još veće probleme budući da im je ovo šesti poraz iz sedam utakmica.

Krenula je utakmica silovito, prva četvrtina završila je rezultatom 27:26 za Zrinjski i činilo se da ćemo gledati dinamičnu košarku s puno poena, te atraktivnu kako se činilo u prvi mah. No, u drugoj četvrtini nijedna momčad nije postigla ni poena čak 5 minuta a košarka koja se igrala bila je blago rečeno negledljiva.

U svoj toj konfuziji bolje su se snašli Sparsi koji su na kraju slavili i koji su ogolili probleme Zrinjskog do kraja. Probleme u organizaciji igre, probleme u realizaciji i iščeznuću onog pobjedničkog mentaliteta koji ih je krasio u prošloj sezoni.

Stefan Glogovac s 14 i Draško Albijanić bolji od ostalih u Sparsima sa 14, odnosno 13 poena. S druge strane Smajlagić je zabio 14, a Pandurić 13 poena za HKK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Ramljak 13, Ljujić 3, Miličević 2, Smajlagić 14, Pandurić 13, Golemac, Sokolović 9, Pajić, Zlomislić, Šamadan, Todorović 8, Spieth

OKK Spars: Albijanić 13, Durmo 4, Grubelić 7, Glogovac 14, Protić, Vrabac 9, Bašić, Zahiragić 1, Manjgafić 8, Kamenjaš, Jovanović 7, Mazalin

Top Komentari

ibrahim51
Bravo Sparsi kad ne ide Bosni tarite vi sve ostale.
6 5
Merlin
Trener prvaka BiH je najveca neznalica ovog sporta ikad! Pa koga placate????
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti