Zrinjski potopio Kakanj

Košarkaško prvenstvo BiH

Zrinjski potopio Kakanj

Pravu egzibiciju priredili su košarkaši Zrinjskog svojim navijačima u utakmici 6. kola Lige 6 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. 

Ovaj put žrtve su bili košarkaši Kaknja koji su danas doslovce pregaženi sa 110:79 od strane raspoloženih domaćina. Kakanjci su sjajno ušli u ovaj susret, u jednom trenutku i poveli sa 29:19, no onda je Vlašićev stroj ubacio u brzinu više i utakmica je bila riješena do poluvremena.

Mostarskim košarkašima je sve išlo od ruke, čak 64 koša zabili su do poluvremena. Košarkaše Kaknja od epskog potopa spasio je sjajni Gaćeša koji je zabio 31 poen. Uz njega, vrijedni spomena još su bili Dedić sa 11, te Mirković sa 13 poena.

Kod Zrinjskog pet dvoznamenkastih strijelaca, a Murry (23), Smajlagić(20) i Sokolović (25) iskombinirali su sami 68 poena. Ovo je bila napadački najbolja utakmica Zrinjskog u posljednjih nekoliko godina a mostaraki klub je s ovih 5-1 uvjerljivi lider Lige 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi