Trener Bosne nakon trijumfa nad ekipom Kaknja

Bajramović: Zaslužili smo pobjedu, zaslužujemo je već duže vrijeme

Košarkaši Bosne Royal su nakon dva vezana poraza u Ligi 6 željeli na svom parketu prekinuti niz loših rezultata. To su i uspjeli pošto su sa 78:67 savladali ekipu Kaknja.

Bosna je u prošlom kolu odigrala dobru utakmicu u Mostaru protiv Zrinjskog, ali je ipak poražena nakon produžetka.

Ipak, čini se da ovaj poraz nije ostavio previše traga na košarkašima Bosne koji su danas upisali zasluženu pobjedu, pa je i trener Denis Bajramović mogao biti zadovoljan.

"Mislim da smo zaslužili pobjedu, a zaslužujemo je već duže vrijeme. U jednoj smo fazi nesreće. U Mostaru je bila nesreća i tamo smo zaslužili pobjedu. U Širokom je, ipak, bila blamaža", istakao je Bajramović, pa nastavio:

"Kakanj je jedna čvrsta, moćna ekipa, uvijek su tu negdje. Za nas je ova pobjeda bila pod moranjem. Imali smo mali psihičku barijeru, bilo je i nekih rupa, ali vrlo malo."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Na kraju mislim 64 primljena poena, prošlu 61. Dakle mi preferiramo tu kolektivnu, timsku odbranu na mali broj poena. Igramo kontorliranu košarku mimo kontra napada, a mi u napadu imamo svoje kapacitete za kazniti protivnika i iznutra i izvana... Danas smo uspjeli, a mislim da ćemo biti sve bolji i bolji. Teška utakmica, došla je u nezgodno vijeme, ali uspjeli smo doći do druge domaće pobjede", prokomentarisao je Bajramović.

"Trebamo tražiti domaće pobjede, nešto uraditi na strani i onda smo u play-offu. To su dugoročni ciljevi, a kratkoročno mi idemo utakmicu po utakmicu. Svaki protvnik je na svoj način opasan, liga je jako izvjednačena.", dodao je na kraju trener Bosne Royal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi