Zrinjski razbio Bosnu Royal

Košarkaško prvenstvo BiH

Zrinjski razbio Bosnu Royal

E. Škorić

Košarkaši Zrinjskog i Bosne Royal odmjerili su snage u trećem kolu prvenstva BiH, a domaćin je na kraju slavio visoku pobjedu, rezultatom 80:61.

Zrinjski je u Mostaru protiv Bosne Royal upisao treću pobjedu, dok je gostujući sastav ostao na jednom trijumfu. Prije desetak dana ove dvije ekipe su odmjerile snage u ABA 2 ligi, a tada je također Zrinjski slavio sa 76:70.

Plemići su večeras bili i superiorniji u odnosu na starog rivala, pa je slavio sa 20 razlike.

Nakon prve četvrtine Zrinjski je vodio 21:17, da bi na poluvremenu rezultat glasio 36:30. 

Dobro se Bosna držala sve do zadnje četvrtine, kada je Zrinjski doslovno razbio Studente i upisao uvjerljivu pobjedu.

Brummitt i Princ su ubacili po 13 poena, dok su po 11 dodali Miličević i Ljujić. Na drugoj strani Sturanović je ubacio 12, a po 11 Đelmo i Pašajlić.

Zrinjski - Bosna Royal 80:61

Zrinjski: Šutalo 7, Brummitt 13, Sokolović 8, Ramljak 10, Miličević 11, Kuzman, Princ 13, Begić 7, Barać, Golemac, Demić, Ljujić 11. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna Royal: Ćurevac 5, Đelmo 11, Ikonić 7, Knežević 3, Sturanović 12, Alikadić, Brandford, Durak 5, Miković 2, Pašajlić 11, Radukić 5, Walker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi