Sloboda pobijedila Građanski

Liga za opstanak

Sloboda pobijedila Građanski

J. Duvnjaković

Ekipa Slobode večeras je u okviru 6. kola Lige za opstanak prvenstva BiH u tuzlanskom Mejdanu ostvarila novu pobjedu nad ekipom Građanskog iz Bijeljine rezultatom 81:72 (22:18; 17:20; 27:16; 15:18). 

Ekipa Slobode bolje je otvorila meč pa je rezultat nakon prve četvrtine glasio 22:18 u korist Slobode. Građanski u drugu četvrtinu ulazi dosta ozbiljnije, a dosta bolja realizacija i igra u napadu donosi dodatno smanjenje prednosti Slobode, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 39:38 za Slobodu. 

Odmor na poluvremenu očigledno je više odgovarao tuzlanskoj ekipi, pa nošeni Almirom Hasandićem u trećoj četvrtini dolaze do velike prednosti od dvanaest razlike. Rezultat je glasio 66:54.

Posljednja četvrtina donijela je nešto ujednačeniju igru na obje strane, pa je utakmica završena rezultatom 81:72.

 Najefikasniji u ekipi Slobode bio je Hasandić sa 25 poena, dok su Sekulović (20 poena i 10 skokova) i Sinadinović (15 poena i 10 asistencija) ostvarili double-double učinke. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U ekipi Građanskog najefikasniji su bili Simić sa 16, Marojević sa 14 te Janušević sa 13 poena. Naredno kolo igra se već u subotu, Sloboda dočekuje ekipu BN Basketa, dok Građanski dan ranije dočekuje ekipu Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi