Zrinjski siguran protiv Splita

Druga ABA liga

Zrinjski siguran protiv Splita

HKK Zrinjski nastavio je s impozantnim nizom domaćih pobjeda na oba kolosijeka, ABA2 ligi i domaćem prvenstvu. 

Večeras je u sklopu 12. kola ABA 2 lige u dvorani na Bijelom Brijegu pala ekipa Splita. Plemići su sigurnom igrom slavili rezultatom 85:75 i još više se približili jednoj od 4 pozicije koje naravno vode na Final Four.

Valja istaći da je ekipa Splita bila mamac i za mostarsku publiku koja je večeras napunila dvoranu te skupa sa svojim ljubimcima dostojanstveno proslavila pobjedu.

Zrinjski je kao i dosta puta ove sezone predvodio Vedran Princ koji u posljednje vrijeme igra odlično. Bivši reprezentativac naše zemlje zabio je 25 koševa uz 6 trojki.

Sjajan je bio i Marko Ramljak koji je u posljednja 3 kola ABA 2 lige bio i MVP sa 17 poena. Splićane su sa 18, odnosno 13 poena predvodili Kedžo i Marčinković.

Zrinjski je 6 minuta do kraja imao prednost i od 22 razlike pa je trener Vlašić povukao Princa iz igre što su gosti iskoristili i snizili razliku na podnošljivih deset poena.

Druga ABA liga, 12. kolo:

Zrinjski - Split 85:75 (27:19, 20:20, 20:17, 18:19)

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zrinjski: Kuzman, Petrić, Princ 25, Sokolović 6, Golemac, Demić 7, Igrutinović 8, Barać, Brummit 9, Miličević 9, Ljujić 4, Ramljak 17

Split: Scott 9,Kalajžić 3, Kedžo 18, Filipović 11, Marčinkovič 13, Najev 3, Vrgoč 6, Špaleta 2, Širko 10, Vručinić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi