Zrinjskom derbi protiv Sparsa

Sjajan meč u Mostaru

Zrinjskom derbi protiv Sparsa

M. Šljivak

Košarkaši Zrinjskog pobijedili su Sparse 97:87 u derbi meču 10. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Zrinjski je većim dijelom prvog period bio bolji tim. Imali su konstantno vodstvo, ali su Sparsi krajem prve dionice ipak uspjeli da dođu do prednosti koja međutim nije dugo trajala jer je Marko Šutalo pogodio trojku za prednost domaćeg tima od 25:23 nakon deset minuta igre.

Domaći košarkaši su i u drugom periodu bili bolji. Sparsi su povremeno prijetili i uspijevali da budu u koraku sa raspoloženim Plemićima, ali je tim Hrvoja Vlašića do poluvremena uspio da ode na dvocifrenu razliku, 56:46.

Dominirao je Zrinjski tokom trećeg perioda. Imali su u jednom trenutku i 16 poena prednosti, na ulasku u posljednji period je bilo plus 14 (77:63), ali je potom došlo do opuštanja.

Sparsi su to maksimalno iskoristili i vratili su se u meč. Došli su na minus jedan (79:78), a zatim važnu trojku pogađa Marko Šutalo za prednost 82:78.

Gosti iz Sarajeva su potom promašili nekoliko napada, Šutalo je na četiri minute do kraja povećap prednost na plus šest (86:80). pa je Zrinjski sa dobrom zalihom ušao u finiš meča.

Međutim, meč je bio daleko od završenog. Sparsi se nisu predavali, ali je snage za pobjedu nisu imali pa su Plemići na kraju slomili otpor protivnika i došli su do pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Marko Šutalo je sa 20 poena vodio domaće do pobjede, Brummitt je dodao 19, a Sokolović I Ramljak su dodali po 16 poena.

Kod gostiju Fahrudin Manjgafić i Igor Josipvić su ubacili po 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti