Zubac: Možemo do duple krune
Ekipa RMU Banovića prvi je favorit za osvajanje duple krune u bh. prvenstvu

Ekipa iz Banovića furiozno je otvorila bh. prvenstvo

Zubac: Možemo do duple krune

E. Dindić

Nikolina Zubac, košarkašica RMU Banovića i bh. reprezentativka pruža sjajne partije u ekipi iz Banovića na početku sezone. Bh. prvak u WABA ligi igra prvu sezonu, pa su trenutno i sa razlogom opravdani nešto slabiji rezultati, dok u bh. prvenstvu nakon tri kola učinak je stopostotan, te sve sem osvajanja nove titule prvaka BiH bi bilo veliko iznenađenje.

Krilni centar ekipe iz Banovića za SportSport.ba prokomentarisala je dosadašnji dio sezone u WABA ligi, bh. prvenstvu, nastup u reprezentaciji te kako je zadovoljna svojim igrama...

"Prva sezona je igranja u WABA ligi, gdje je konkurencija mnogo jača, dok su protivnice zaista na jednom većem nivou. Zadovoljna sam kako sam odigrala do sada, ali težim uvijek da odigram što bolje, te se nadam još boljim partijama. Sigurno je da kada upoznamo malo bolje WABA ligu, da će naše partije biti mnogo bolje, sve je ovo jedna velika škola za nas. Bh. prvenstvo smo otvorili kako smo i planirali, ubjedljive pobjede i nadamo se ako ne bude nekih nepredviđenih problema da ćemo osvojiti duplu krunu, tačnije odbraniti osvojeno prošle sezone", rekla je Zubac te dodala:

"Reprezentacija je jedno veliko iskustvo za mene, bila mi je čast što sam pozvana u seniorsku vrstu po prvi put. Protiv Crne Gore sam dobila priliku i nadam se da sam je opravdala, dok u utakmici na Islandu nisam igrala puno. Žao mi je što se nismo plasirali na Europsko prvenstvo, ali mlada smo reprezentacija i vjerujem da ćemo uz dobar rad biti već na idućem Eurobasketu gdje smatram da nam je i mjesto, među najboljim", završila je Zubac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi