Demirović se vratila iz penzije da pomogne Banovićima

Novo pojačanje za tim

Demirović se vratila iz penzije da pomogne Banovićima

Endin Čaušević

Sezonu 2018/2019 košarkašice ŽKK RMU Banovići su započele s velikim ambicijama, nastupajući uporedo u regionalnoj WABA ligi i braneći duplu krunu iz prethodne sezone u domaćem prvenstvu.

Klub se pojačao su se sa četiri nove igračice, ali je stručni štab kroz prvih pet kola WABA lige uvidio potrebu za dovođenjem još jedne i to na poziciji centra.

Izbor je „pao“ na staru-novu igračicu tima iz Banovića, koja je ogroman doprinos dala i u osvajanju duple krune u prošloj sezoni. Emina Demirović pojačat će reket prvakinja naše zemlje, iako se na kraju prošle sezone zvanično oprostila od aktivnog igranja košarke.

"Ni jedan sportista ne može reći definitivno zbogom sportu, pa tako ni ja. Uvijek će postojati bar ono 1% želje da se vratiš. U mom slučaju trener je 'dežurni krivac' mog povratka", rekla je Demirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi