Zvanično: NBA liga nakon novog pravila više neće biti ista

NBA sve više kopira FIBA-u

Zvanično: NBA liga nakon novog pravila više neće biti ista

S. Grebović

Čelnici najkvalitetnije košarkaške lige svijeta na današnjoj sjednici usvojili su novo pravilo, da će napad nakon ofanzivnog skoka trajati 14, umjesto dosadašnje 24 sekunde.

Osim ovog pravila čelnici NBA lige donijeli su i niz drugih izmjena. Između ostalog, preciznije je razješena razlika između običnog i nesportskog faula, zbog čega su sudije bile primorane da svako malo gledaju usporeni snimak čime su bespotrebno 'sjeckali' igru.

"Ovo pravilo postoji nekoliko godina u okviru FIBA takmičenja, u WNBA i u Razvnojoj NBA ligi. Smatramo da će kraći "drugi" napad povećati uzbuđenje. Ekipe koje zaostaju će imati više vremena da preokrenu, biće više posjeda. Generalno, igra će se ubrzati, a tome svi zajedno težimo", riječi su NBA komesara Adama Silvera.

Nova NBA sezona starta u srijedu 17. oktobra utakmicom između aktuelnog prvaka ekipe Golden State Warriorsa i Oklahoma City Thundera. 

Top Komentari

Edin Merlin
Nidje veze !!!!
1 5
daca
pametno bit će brza bolja igra
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti