Zvezda demolirala MZT u Skoplju
Foto: ABA

Pojbeda od 34 poena razlike

Zvezda demolirala MZT u Skoplju

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su u Skoplju ekipu MZT-a rezultatom 58:92 u susretu 17. kola ABA lige.

Aktuelni prvak je imao prednost od prve do posljednje minute i zasluženo je na kraju stigao do trijumfa.

Zvezda je meč otvorila serijom od 11:0. Nakon toga dolazi do malog opuštanja i MZT se ubrzo vratio u igru. Došli su domaći do izjednačenja u samom finišu prvog perioda, ali potom Dylan Ennis pogađa trojku za 18:21 nakon deset minuta igre.

Zvezda je posao u ovom meču završila u drugoj dionici. Sjajnom odbranom limitirali su domaće na samo sedam poena u deset minuta i na odmor je beogradski tim otišao sa 15 poena razlike, 25:40.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nastavak donosi apsolutnu dominaciju Zvezde. Prednost je rasla iz napada u napad, a u jednom trenutku je bilo čak i 37 poena razlike. Na kraju su igrači MZT-a zaleđeni na minus 34, a Zvezda je došla do 14 trijumfa u ovoj sezoni.

Crveno-bijele je do pobjede vodio Ognjen Dobrić sa 23 poena, Taylor Rochestie je dodao 13, dok je kod MZT-a najbolju utakmicu karijere odigrao mladi centar Andrej Maslinko koji je ubacio 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi