Zvezda igra za istoriju

Euroliga, TOP 16 faza

Zvezda igra za istoriju

Danas su na programu četiri utakmice 13. kola TOP 16 faze.

Od 18 časova Lokomotiv Kuban će dočekati ekipu Unicaje. Ruski tim pokušaće da zadrži drugu poziciju u grupi E, dok je za Špance ova utakmice bez rezultatskog značaja s obzirom da su se već davno oprostili od plasmana u TOP 8.

Nešto kasnije (19.45) izuzetno bitnu utakmicu odigraće Khimky i Olympiakos. Obje ekipe imaju skor 6-6, te će u posljednja dva kola voditi veliku bitku kako bi se na kraju našli među prve četiri ekipe grupe F. Grci su trenutno treći, a Rusi četvrti, ali situacija je potpuno komplikovana kada se uzme u obzir da po šest pobjeda u grupi imaju i Barcelona, Real i Brose.

Crvena zvezda će od 20 časova ugostiti tim Darussafake. Crveno-bijeli su na pragu velikog uspjeha, odnosno plasmana u četvrtfinale Eurolige. Večerešnjom pobjedom Beograđani bi i definitivno izborili plasman među osam najboljih ekipa, a svakako da su i veliki favoriti u ovom meču. Sa druge strane, Darussafaka je sedmoplasirana u grupi sa samo tri pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Posljednji meč odigraće Barcelona i Brose Baskets (20.45). Duel od izuzetne važnosti sa oba tima. Barca je trenutno peta sa 6 pobjeda i 6 poraza, a isti skor imaju i Nijemci na sedmom mjestu. Nema sumnje da su Španci u ovom susretu veliki favoriti, ali Brose je već pokazao da zna iznenaditi, što pokazuje i pobjeda u njihovom prvom odmjeravanju snaga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi