Zvezda na korak od odbrane titule u ABA ligi

Zvezda sigurna protiv Cedevite

Zvezda na korak od odbrane titule u ABA ligi

D. Rakanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u drugoj utakmici finalne serije ABA lige Cedevitu sa 84:73 i tako došli nadomak treće uzastopne titule u regionalnoj ligi.

Crvena zvezda nakon dvije utakmice u Beogradu ima 2:0 i priliku da odbrane titulu imaće već prekosutra u Zagrebu. 

Zvezda je otvorila utakmicu odlično i od prve sekunde preuzela kontrolu nad utakmicom. Povukao je Nemanja Dangubić sa tri pogotka sa distance, potom su se razigrali i ostali igrači i prednost je počela da raste. Prvi period zaokružio je Marko Gudurić trojkom sa 10 metara za dvocifrenu prednost. 

U drugoj četvrtini Zvezda je odigrala odlično. Košarkaši domaćih su odličnom odbranom redovno tjerali Zagrepčane na izgubljene lopte, iz kojih su sijevale kontre i lagani poeni Zvezde. Na krilima Mitrovića, Simonovića i Jenkinsa došla je Zvezda do 23 poena razlike. 

Na početku drugog poluvremena Cedevita se budi i pokazuje da se neće predati. Zagrepčani su napravili seriju 10:2, ali su crveno-bijeli odbili napad poslije minute odmora. U tim momentima Boatright je nosi igru protiv domaćina, da bi u jednoj kontri obnovio povredu zadnje lože, nakon čega je hramljući napustio parket. 

U posljednjem periodu Cedevita je još jednom pokušala da se vrati u utakmicu. Otvorili su posljednju četrtinu serijom 11:1, ali je Zvezda odbila i taj napad preko Lazića i Woltersa. 

Najbolji u Zvezdi bio je Charles Jenkins sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Nate Wolters ubacio je 14 poena i pet asistencija, dok je Nemanja Dangubić dodao 12. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Cedevite se istakao Miro Bilan sa 12 poena i Rashard James sa 11 poena. Boatright i Shurna su dodali po 10 poena.  Bh. reprezentativac Džanan Musa nije ulazio u igru večeras.

Treća utakmica na programu je u četvrtak od 19 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi