Zvezda pobijedila Cibonu u Draženovom domu, Igosi slavili

Osma pobjeda Igokee

Zvezda pobijedila Cibonu u Draženovom domu, Igosi slavili

ABA liga ovaj vikend otvorena je utakmicama između Szolnokija i Igokee, te velikim derbijem u Draženovom domu, između starih rivala, Cibone i Crvene Zvezde.

Cibona - Crvena Zvezda 63:71

 

Cibona je u negativnoj seriji od pet izgubljenih utakmica u nizu, dok je sa druge strane Zvezda u odličnoj formi. Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš, a Zvezda je u finišu uspjela doći do prednosti 21:16. I drugu četvrtinu gosti su dobili sa pet poena razlike, pa je Zvezda na poluvrijeme otišla sa vodstvom, 36:26. 

 

Cibosi mnogo bolje otvaraju drugo poluvrijeme i serijom 12:2 dolaze do izjednačenja. Međutim Zvezda je još jednom pojačala tempo i vratila deset poena prednosti. Do kraja je Zvezda bez problema zadržala prednost i slavila, 71:63. 

 

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Strawberry sa 19 poena, dok je Kus dodao 11. Ante Mašić je odigrao 15 minuta i postigao tri poena. U redovima Zvezde, 13 poena postigao je Rakočević. Odličan je u Zvezdi bio naš potencijalni reprezentativac Boris Savović sa 12 poena i 14 skokova. 

 

Szolnoki - Igokea 78:82

 

Naš predstavnik došao je na megdan fenjerašu, uz nadu da će doći i do osmog trijumfa. Mnogo bolje je susret otvorila Igokea. Ekipa iz Laktaša vodila je tokm cijelog susreta i prvih deset minuta riješila u svoju korist, rezultatom 27:20. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja igra domaćina, pa je Igokea na odmor otišla sa svega dva poena viška.

 

U nastavku susreta igra koš za koš, uz veliku borbu na obje strane, a domaćin je treću četvrtinu riješio u svoju korist, minimalno, 16:15. U odlučujuću četvrtinu, bolje ulazi Igokea i serijom 6:0, dolazi do osjetnije prednosti. Do kraja je naš predstavnik zadržao prednost i slavio 82:78.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Kod Igosa najefikasniji su bili Dozet i Jorović, a postigli su po 17 poena. U redovima Szolnkija najbolji je bio Bader sa 20 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.