Zvezda preko Cedevite do finala ABA lige

Beograđani slavili u Zagrebu 73:65

Zvezda preko Cedevite do finala ABA lige

Košarkaši Crvene Zvezde plasirali su se u finale ABA lige nakon današnjeg trijumfa protiv Cedevite u Zagrebu 73:65.

Domaći košarkaši su nešto bolje otvorili meč te su prvu ddionicu riješili u svoju korist rezultatom 19:16. Druga četvrtina donosi sličnu priču, pa Cedevita na odmor odlazi sa pet poena prednosti (39:34).

Ipak, prelomna u ovom meču bila je treća dionica koju je Zvezda riješila u svoju korist sa čak 11 razlike (21:10). To im je donijelo vodstvo koje nisu ispuštali do samog kraja meča za konačnih 2:0 u seriji protiv Cedevite.

Najefikasniji kod domaćih bio je Pullen sa 17 poena dok je Nemanja Gordić dodao 13. S druge strane, Štimac je postigao 17, a Miller 14 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Crvena Zvezda će u finalu ABA lige igrati protiv Mega Leksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi