Mršić potpisao novi ugovor sa Cedevitom

Ostaje trener

Mršić potpisao novi ugovor sa Cedevitom

I pored nešto lošijih partija u Euroligi i regionalnom takmičenju u posljednje vrijeme, uprava Cedevite odlučila je da produži ugovor sa trenerom Veljkom Mršićem.

On je potpisao novi, trogodišnji ugovor, a u klubu su istakli kako su zadovoljni postignutom saradnjom.

"Rezultatima, odnosom prema igračima i klubu, kojima smo više nego zadovoljni, odlučili smo mu ponuditi produženje ugovora i bez problema se dogovorili. Veljka smo prepoznali kao jedan dugogodišnji zajednički projekt. Rezultati koje je postigao, igra i puna dvorana, uvođenje mlađih igrača je ono što smo i mi kao uprava htjeli", rekao je na konferenciji za novinare direktor Cedevite Davor Užbinec.

"Veljko je to svojim razmišljanjem i načinom rada praktično ispunio i samim tim smo mu odlučili ponuditi novu, trogodišnju saradnju. Nadamo se da ćemo postići još bolje rezultate i da ćemo se nastaviti razvijati kao klub".

Mršić je prethodno vodio ekipe Splita, Varesea i  Cibone, a iza sebe ima i bogatu igračku karijeru.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zagrepčane večeras očekuje duel 9. kola TOP 16 faze Eurolige. U Draženovom domu od 19 časova ugostiće sastav Darussafake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi