Zvezda protiv Partizana mijenjala dresove, na kraju ostvarila novu pobjedu
Zvezda je gubila nakon prvog dijela, no onda je obukla nove dresove, pa došla do pobjede uz sjajno izdanje Perperogloua

ABA liga

Zvezda protiv Partizana mijenjala dresove, na kraju ostvarila novu pobjedu

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde upisali su novuv pobjedu u ABA ligi, no naravno ova je dosad najslađa, pošto je ostvarena u hali Aleksandar Nikolić protiv gradskog rivala Partizana.

Zvezda je slavila sa 77:71, pa nakon devet kola ima devet pobjeda, dok je crno-bijelima ovo bio već peti poraz u ABA ligi i ukupno četvrti uzastopni.

Gosti su na početku poveli sa 7:0, ali je Partizan uspio da se nakon šuterske serije vratili, a onda jedan dio prvog poluvremena bili bolji na parketu.

Partizan je na poluvremenu vodio 41:38, a zanimljivo da je Zvezda na poluvremenu promijenila dresove, pa je obukla one na kojima dominira crvena boja, dok su prethodni bijeli bili skoro isti kao Partizanovi.

Ti dresovi su Zvezdi bili sretni, gosti su na kraju došli do zaslužene pobjede.

Perperoglou je sa 25 poena trasirao Zvezdi put do pobjede, a dobar je bio i Ragland sa 19 poena, dok je 11 ubacio Faye. Kod Partizana je Landale ubacio 18, Paige i Sy po 12, a Vanja Marinković 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi