Partizan izgubio od Valencije, Gegić postigao dva poena

Eurocup, 8. kolo

Partizan izgubio od Valencije, Gegić postigao dva poena

Košarkaši Partizana doživjeli su večeras novi poraz u okviru Eurocupa, a bolja od beogradske bila je ekipa Valencije koja je u Pioniru slavil sa 69:61. 

Nakon što je prva dionica ovog meča pripala gostima (22:18), domaći se vraćaju i do poluvremena okreću rezultat u svoju korist jer su drugi period dobili sa 18:12.

Ipak, u drugom poluvremenu Valencia je bila bolja pa je slavila u obje naredne četvrtine i na kraju ostvarila pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Sam van Rossom sa 20 poena, dok je Bojan Dubljević dodao 12. Kod Partizana je najbolji bio Vanja Marinković sa 15 poena, dok je jedan manje dodao Jock Landale. Bh. košarkaš Amar Gegić susret je završio sa dva poena uz šut iz igre 1 od 1. Učinku je dodao dva skoka i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Partizan je sada na omjeru 2-6, dok je kod Valencie obrnuta situacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi