Zvezdin 'šamar' Partizanu. Jedan od najboljih košarkaša 'crno-bijelih' prelazi na Kalemegdan!

Igrač sam platio odštetu

Zvezdin 'šamar' Partizanu. Jedan od najboljih košarkaša 'crno-bijelih' prelazi na Kalemegdan!

Sjajni playmaker Partizana Corey Walden napustit će beogradski klub. 

No, iako Walden mijenja klub, neće promijeniti i grad.

"Američki bek, koji je prošle sezone nosio crno-bijeli dres sa brojem dva, odlučio je da plati propisanu odštetu i u nastupajućoj sezoni igra u drugom timu. Pri dolasku u Partizan Walden je potpisao dvogodišnji ugovor, a pred ovu sezonu, klub mu je ponudio odlične uslove za nastavak saradnje" -  navodi se na službenom siteu Partizana. 

Ipak, Walden je odlučio da prihvati ponudu drugog kluba koja je financijskui znatno veća i za taj novac plati odštetu i ima daleko veća primanja od onih koje je imao u Partizanu. Kako piše Sportando, taj klub je veliki rival Partizana - KK Crvena Zvezda. 

U Eurocupu Corey Walden je tokom grupne faze takmičenja imao prosječan učinak od 6,5 poena uz 3,3 asistencije i 2 izgubljene lopte po meču. U top 16 fazi, zahvaljujući dobrim igrama u dva meča protiv Virtusa iz Bologne, Corey je svoj učinak poboljšao na 9,8 poena 2,8 asistencija i 1,8 izgubljenih lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi