Zvijer iz BiH: Nevjerovatna partija Jusufa Nurkića u porazu Portlanda od Washingtona
Bh. košarkaš odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu u dresu Trail Blazersa i došao je do double-double učinka o kojem će se još dugo pričati.

Double-double koji se rijetko viđa

Zvijer iz BiH: Nevjerovatna partija Jusufa Nurkića u porazu Portlanda od Washingtona

Endin Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na domaćem parketu poraženi od Washington Wizardsa nakon produžetka u nevjerovatnoj utakmici.

Portland i Washington su odigrali fantastičnu utakmicu u kojoj su na kraju gosti slavili sa 125:124. Domaći su veoma dobro počeli meč i nakon prvih deset minuta su vodili sa 32:28. Ipak, košarkaši Wizardsa su se dobro držali u drugoj četvrtini i odmah se vidjelo da će ovo biti veoma izjednačena utakmica jer se na pauzu otišlo kod rezultata 62:62.

U nastavku meča gledali smo fantastičnu borbu obje ekipe i već tada je bilo jasno da bi jedan šut mogao odlučiti ovaj meč. Ekipe su se mijenjale u vodstvu, te nikako nisu mogle da dođu do momenta koji bi mogao prelomiti ovu utakmicu.

Nakon što je u regularnom dijelu završeno 111:111 otišlo se u produžetak. I u nastavku se igralo veoma izjednačeno, no na kraju su više sreće imali gosti iz Washingtona koji su pobijedili sa 125:124. Utakmicu je prelomio fenomenalni Morris s trojkama u produžetku.

Upravo je Morris bio najefikasniji u ekipi Washingtona sa 28 poena, dok je Beal dodao 25. U domaćem timu istakao se Lillard sa 29 poena, a fantastičan meč odigrao je naš Jusuf Nurkić. Bh. košarkaš je na parketu proveo 32 minute, te je ubacio 22 poena i dodao nevjerovatnih 18 skokova. Uz to dodao je po dvije asistencije i ukradene lopte.

NBA:

Portlant Trail Blazers - Washington Wizards 124:125 (32:28, 30:34, 15:16, 34:44, 13:14)

Top Komentari

gumenakita
Zasto je Jusuf igrao nevjerovatno?Igrao je dobro.Kako mozete pisati te seljacke senzacionalisticke naslove.
23 7
karlhajncbrazzzo
Napišite normalan naslov. Opet ćemo mi čitati šta radi Juka. Ne bojte se.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti