Zvižduci za Anthonyja Davisa, ovacije za Bobana Marjanovića
(Foto: EPA) "Obrva" je pružio sjajnu partiju, ali je čitavu zadnju dionicu presjedio na klupi...

Zanimljiva noć u NBA ligi

Zvižduci za Anthonyja Davisa, ovacije za Bobana Marjanovića

New Orleans Pelicansi su sinoć na svom parketu upisali pobjedu nad Minnesota Timberwolvesima rezultatom 122:117.

Bila je to i prva utakmica Anthonyja Davisa pred domaćom publikom od njegovog zahtjeva za trejd (koji nije urodio polodom), a navijači Pelicansa su svog dojučerašnjeg heroja "pozdravili" gromoglasnim zvižducima čim je istrčao na parketu.

Minnesota je bila puno bolja u većim dijelom prvog poluvremena, pa su tako gosti u drugoj četvrtini imali i +18. Ipak, do kraja ovog perioda Pelicansi su se uspjeli potpuno vratiti u susreta, pa čak i preuzeti prednost. Ipak, na pauzu se otišlo neriješenim rezultatom 62:62.

Drug poluvrijeme je pripalo Pelicansima, koji su u trećoj dionici stigli do +14, ali je posljednja ipak bila puno neizvjesnija.

Bili su Timberwolvesi jako blizu tokom četvrte četvrtine, ali su Pelicansi ipak uspjeli sačuvati prednost i slaviti pobjedu.

Anthony Davis, koji se oporavio od povrede prsta, je bio najefikasniji u Pelicansima sa 32 poena, ali je čitavu posljednju dionicu odgledao sa klupe. Kod pobjednika se istakao i Jrue Holiday sa 27 poena, dok je kod Minnesote najefikasniji bio Karl-Anthony Towns sa 32 poena.

U Philadalphiji su domaći 76ersi uspjeli savladati Denver Nuggetse rezultatom 117:110.

Boban Marjanović (trejdovan iz Clippersa) je debitovao pred domaćom publikom i odmah po ulasku u igru je dobio ovacije od navijača 76ersa.

Domaći su imali prednost većim dijelom susreta (najveća je iznosila +16 u drugoj dionici), ali je svejedno viđen izuzetno neizvjestan meč.

76ersi su imali samo +2 dvije minute prije kraja, ali su koševima Embiida, Simmonsa i Butlera uspjeli privesti meč kraju i slaviti pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio JJ Redick sa 34 poena (trojke 6/7), dok je 22 dodao Butler. Pridošlica Tobias Harris je pružio solidnu partiju sa 14 poena. Marjanović je za 14 i po minuta na parketu ubacio četiri poena i dodao dva skoka.

Kod Denvera je Nikola Jokić upisao novi triple-double sa 27 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Luka Dončić je pružio još jednu odliču partiju, te je u porazu (107:122) svojih Maverciksa od Bucksa upisao 20 poena. Na drugoj strani je Antetokounmpo imao 29 poena i 17 skokova.

Golden State Warriorsi su dosta teško savladali Phoenix Sunse u gostima rezultatom 107:117, a predvodio ih je Thompson sa 25 poena.

Svi rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Pistons - Knicks 120:103
76ers - Nuggets 117:110
Wizards - Cavaliers -119:106
Nets - Bulls - 106:125
Mavericks - Bucks 107:122
Suns - Warriors 107:117
Pelicans - Timberwolves 122:117
Kings - Heat 102:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi