Zanosna manekenka osvojila srce člana srebrene generacije Vatrenih: "Najviše me nervira što..."

Adriana Đurđević u vezi je s hrvatskim fudbalerom

Zanosna manekenka osvojila srce člana srebrene generacije Vatrenih: "Najviše me nervira što..."

Eldar Ganibegović

Vrlo česti parovi u savremenom svjietu nekako su fudbaleri i manekenke. Izabranicu s tom profesijom ima i hrvatski fudbaler i član srebrene generacije Vatrenih.

Fudbaleri i manekenke često zajedno kroče crvenim tepihom ljubavi, stvarajući savršenu kombinaciju strasti i stila. Njihovi životi se prepliću na terenu i modnim pistama.

Ova neobična, ali česta kombinacija sportske snage i estetskog sjaja često plijeni pažnju javnosti. Takav je slučaj i s protagonistima današnje priče.

Hrvatska se rado sjeća generacije fudbalera koja je 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila bronzanu medalju, no, bilo to nekim nostalgičarima drago ili ne, Vatreni su imali još sjajniju generaciju.

Jasno, mislimo na onu generaciju koja je 20 godina kasnije, u Rusiji 2018. godine, osvojila medalju sa srebrenim sjajnem. Na put im je opet stala Francuska, ovaj put u finalu, no to je sada manje bitno.

Član te generacije bio je i sadašnji fudbaler Lyona na posudbi iz Southamptona, Duje Ćaleta-Car. Njegov dom između ostalog krasi i srebrena medalja osvojena u Rusiji prije pet i po godina.

Oglasi

Odigrao je tada samo 90 minuta i to u utakmici protiv Islanda u grupnoj fazi, no to ne mijenja činjenicu da je dao svoj doprinos u osvajanju drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu.

Njegovo srce osvojila je Adriana Đurđević, bivša manekenka, model i magistarka prava. Očito mu je u životu krenulo otkada je upoznao nju, s obzirom na to da su zajedno od 2017. godine.

Vjerili su se početkom 2021. godine. Tada su otkrili da čekaju bebu, a danas su roditelji dječaka kojem su dali ime Mauro.

"Kad nekoga voliš, voliš sve njegove vrline i mane. Mene jedino živcira što moram stalno da gledam fudbal", rekla je ona jednom prilikom za hrvatske medije.

Prije nego što je započela vezu sa pet godina mlađim fudbalerom, Adriana je bila u dugogodišnjoj vezi s hrvatskim vaterpolistom Markom Ivankovićem.

Zanimljivo je da je zbog nje Ćaleta-Car odbio transfer u jedan engleski klub 2021. godine. Na Otoku je ipak završio godinu dana kasnije, kada je napustio Marseille i potpisao za Southampton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi