Hrvat napravio najgluplji penal ikada, legenda ga žestoko isprozivala

Nevjerovatno šta je uradio

Hrvat napravio najgluplji penal ikada, legenda ga žestoko isprozivala

E. Oštraković

Ekipa Southamptona koja se grčevito bori za opstanak u Premiershipu sinoć je svojim navijačima priuštila još jednu neugodnu utakmicu i poraz od niželigaša Grimsbyja.

Naime, u utakmici FA Kupa, Southampton je bio apsolutni favorti na svom terenu protiv Grimsbyja, ali su gosti slavili sa 2:1 i plasirali se u četvrtfinale.

Oba gola za goste postigao je Holohan, a zanimljivo je da su oba postignuta sa bijele tačke. Prvi gol viđen je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Drugi gol gosti su postigli u 50. minuti i već tada je bilo jasno da će Southampton jako teško izboriti prolaz u četvrtfinale.

Posebno zanimljiv bio je penal koji je skrivio Duje Ćaleta-Car početkom drugog poluvremena. Nevjerovatna je glupost koju je napravio.

Lopta je već bila u rukama njegovog golmana, a on je onda odlučio bez lopte udariti fudbalera gostujuće ekipe, te je dosuđen penal.

Nije ga nakon utakmice štedio legendarni britanski fudbaler, te stručni komentator ITV-ja, Alyy McCoist.

"Sulud potez štopera Southmaptona. Pa gdje mu je bila pamet? To je glupost štopera. Zamahnuo je rukom i opalio protivnika u leđa u svom kaznenom prostoru. Ćaleta-Car je poklonio penal Grimsbyju", rekao je McCoist, te je dodao:

"Istina, kasnije je postigao gol, ali to je tek malo iskupljenje za veliku glupost koju je napravio", završio je McCoist.

Jasno je da će nakon ovog poteza Ćaleta-Car ponovo na klupu, te da neće imati mnogo prostora za igru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti