Snimak koji obilazi planetu: Mučki provokator ponižava totalno nemoćnog Hrvata

Detalj sa utakmice Newcastle United - Southampton

Snimak koji obilazi planetu: Mučki provokator ponižava totalno nemoćnog Hrvata

Admin Čaušević

Newcastle je u utorak navečer slavio 1:0 na gostovanju kod Southamptona u prvoj utakmici polufinala EFL kupa, a hrvatski fudbaler Duja Ćaleta-Car je zaradio isključenje.

Bila je to velika utakmica za oba kluba pošto niti jedan nije osjetio čar osvajanja trofeja nekoliko decenija. Posljednji su to uradili Sveci kada su osvojili FA kup 1976. godine.

U slučaju Newcastlea, trebali biste se vratiti sve do 1955. godine, što svakako zvuči nevjerovatno za tako jedan veliki klub.

Svrake su u naglom usponu forme u posljednjih nekoliko mjeseci te pod vodstvom Eddiea Howea na pravom putu su da okončaju nepodnošljivu sušu od osvajanja trofeja.

Odlučio je gol Joelintona iz 73. minute te samo čudo može spriječiti Newcastle Uniteda da se kroz nekoliko sedmica ne nađe na Wembleyu gdje će ih čekati bolji iz dvomeča Manchester United - Nottingham Forest.

Oglasi

Jedan od ključnih mečeva duela na St Mary'su desio se pred sami kraj meča kada je drugi žuti odnosno crveni karton dobio Duja Ćaleta-Car.

Sve se desilo u 86. minuti kada je i do izražaja došlo prgavo ponašanje poznatog provokatora sa Ostrva, Jakoba Murphyja.

Kada je hrvatski defanzivac napuštao teren, Murphy je stajao pored njega i mahao mu rukom kao da ga pozdravlja te mu se podmuklo smijao u lice.

Ćaleta-Car će svoju suspenziju odraditi za vikend, a nema sumnje da će u revanš duel za sedam dana na St James Parku itekako biti nabrijan i željan osvete.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 26-godišnji defanzivac je u redove Svetaca sa juga Engleske stigao ljetos za 8 miliona eura. Do sada je igrao vrlo skromno sa 15 nastupa u svim takmičenjima.

I dok je u EFL Cupu uspio dogurati do polufinala Southampton se nalazi u nezavidnoj poziciji u Premiershipu pošto je zakovan za dno tabele i slijedi mu grčevita borba za opstanak.

Top Komentari

plemic
glupi hrvat ...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti