Golman ga čekao do zadnje sekunde za puca penal, a on izveo mangupluk koji će se dugo pamtiti

Meč u Firenci završen bez pobjednika

Golman ga čekao do zadnje sekunde za puca penal, a on izveo mangupluk koji će se dugo pamtiti

Endin Čaušević

Fiorentina i Genoa remizirali su večeras u meču 32. kola italijanske Serije A rezultatom 1:1, a utakmicu u Firenci obilježio je penal kojeg je izveo Albert Gudmundsson.

Fiorentina je dosta dobro ušla u utakmicu, te je domaći tim uspio da povede sa 1:0 kada je Andrea Belotti u 25. minuti zatresao mrežu gostiju, ali pogodak je poništen zbog ofsajda.

Nakon toga Genoa je zaigrala nešto bolje i u samom finišu prvog poluvremena uspjela je da šokira domaći tim.

Igrala se 40. minuta kada je Parisi u kaznenom prostoru oborio jednog igrača Genoe, a sudija je bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Albert Gudmundsson koji je zabio pogodak za vodstvo gostiju od 1:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

No, ovaj penal islandskog reprezentativca našao se u centru pažnje fudbalske javnosti zbog načina na koji je Gudmundsson izveo najstrožiju kaznu.

Gudmundsson je pokazao nevjerovatno samopouzdanja kod izvođenja penala jer ga je golman domaćeg tima Pietro Terracciano čekao do zadnje sekunde kako bi pokušao vidjeti u koju će stranu šutirati.

No, Islanđanin je bio "hladan" do kraja i kada je vidio da je Terracciano napravio korak lijevom nogom i odlučio da krene na svoju lijevu stranu on je loptu poslao u suprotni ugao i pogodio za 0:1.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1779921634838638593[/twitter]

Ipak, Fiorentina je u drugom poluvremenu uspjela da se vrati u meč. Domaći su do poravnanja rezultata stigli u 54. minuti kada je Ikone pogodio na asistenciju Bonaventure.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1779930352145838247[/twitter]

Do kraja utakmice obje ekipe imale su nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Fiorentina je na desetoj poziciji sa 44 boda, dok je Genoa na 12. mjestu sa pet bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi