Već danima niko ne zna gdje je mladi fudbaler - Nestao je s lica zemlje

Prietu se od četvrtka gubi trag

Već danima niko ne zna gdje je mladi fudbaler - Nestao je s lica zemlje

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler španske Cordobe Alvaro Prieto nestao je u četvrtak. Za 18-godišnjakom se uveliko traga, no on kao da je nestao s lica zemlje.

Talentovani fudbaler Cordobe Alvari Prieto nestao je u četvrtak u jutarnjim satima. Posljednji put je viđen na željezničkoj stanici i od tog trenutka mu se gubi svaki trag.

Detektivi ispituju sve detalje oko nestanka 18-godišnjaka, a njegova uplakana majka smatra da je možda pregažen ili otet.

"Bespomoćan je. Nema novca ni telefona. Ili ga je neko oteo ili je pregažen dok je pješačio", govori ona i dodaje:

"Pokušao se obratiti radnici i reći šta se desilo, ali su ga ignorisali. Nešto mu se desilo, sigurna sam", ističe uplakana mama.

Oglasi

Prieto je noć prije izašao s prijateljima u jedan noćni klub u Sevilli. Ujutro je trebao da se vrati kući i trebao je da krene vozom koji ide iz Seville za Barcelonu i koji se zaustavlja u Cordobi.

[twitter]https://twitter.com/sosdesaparecido/status/1712560379455512654[/twitter]

Međutim, kako je zakasnio na prvi voz, pokušao se ukrcati na drugi, no uhvaćen je i izbačen. Potom je pokušao doći na perone nelegalnim rutama, no i tu je spriječen.

Navodno je viđen oko 10:30 u Kanas City aveniji. Prijavila je to neimenovana žena, no kamere ga tu nisu snimile.

"Bitan je detalj da je napustio stanicu i krenuo je pješke po aveniji. To je ulica koja ide paralelno autoputem koji povezuje Sevillu i Cordobu. Na kraju avenije je kamera koja pokriva sve izlaze, ali njega na snimcima nema. To je uznemirujuće i veoma čudno. Da je krenuo pješke prema Cordobi kamera bi sve snimila", govori novinar Luis Fernando Duran.

Dosta je onih koji su se angažovali kako bi ovaj momak bio što prije pronađen i svi se nadaju sretnom okončanju potrage.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi