Zmaj uradio hidžamu, pa se zahvalio Allahu: "Hamdulillah"

Amar Dedić odradio poznati tretman

Zmaj uradio hidžamu, pa se zahvalio Allahu: "Hamdulillah"

Eldar Ganibegović

Hidžama ili cuping terapija izuzetno je popularna među sportistima širom svijeta, a sada ju je uradio i jedan bh. reprezentativac.

Član Salzburga i jedan od najperpsketivnijih bh. fudbalera, Amar Dedić, odradio je tretman hidžame.

Na Instagramu je objavio fotografiju s krugovima na leđima koji ostaju nakon tretmana i zahvalio se Bogu, napisavši: "Hamdulillah."

Opis nije dostupan.

Hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela. To je terapija koja reguliše bazni sistem organizma.

Poput akupunkture, vrlo je efikasna i sigurna metoda poznata u mnogim kulturama svijeta. Primjenom hidžame otvaraju se pore na koži, izaziva se hiperemija tkiva, šire krvne žile pa se bolje prokrvljuje tretirano područje.

Oglasi

Iako je karakteristična i veže se posebno za Islam i muslimane, to rade mnogi vrhunski sportisti, pa je to uradio i Cristiano Ronaldo.

On je zimus ove godine prešao u Al Nassr iz Saudijske Arabije i nije dugo prošlo nakon toga kada je po prvi put primijećno da je uradio hidžamu.

Najpopularniji fudbaler današnjice se odlično uklopio u novu sredinu i ako je vjerovati njegovom govoru tijela i ponašanju u Saudijskoj Arabiji se osjeća bolje nego odlično.

Ovaj tretman je od poznatijih sportista naročito popularizovao Karim Benzema, osvajač posljednje Zlatne lopte.

Top Komentari

konjnakvadrat
Mozda je stavio i na čelo,trebo se okrenut da vidimo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi