Zmaj objavio fotografiju kako klanja, Amar Dedić oduševio komentarom

Puni baterije za novu sezonu

Zmaj objavio fotografiju kako klanja, Amar Dedić oduševio komentarom

Admin Čaušević

Vjera je privatna stvar svakog pojedinca, međutim u modernom fudbalu dosta je fudbalera koji objavljuju na društvenim mrežama informacija iz svog života. To je slučaj i sa Saidom Hamulićem.

Hamulić je od dolaska u Toulouse više u centru pažnje zbog svojih akcija van terena, nego na terenu, a posljednjih dana je aktuelan njegov odlazak iz francuskog kluba.

I ovaj napadač baš kao većina fudbalera puni baterije za novu sezonu, a posljednjom objavom na Instagramu je na sebe skrenuo pažnju.

U nizu objavljenih fotografija Hamulić se na jednoj od njih može vidjeti kako je klanjao namaz, odnosno jednu od pet dnevnih molitvi kod muslimana.

Posebnu pažnju privukao je komentar drugog bh. reprezentativca Amara Dedića koji je poznat kao veliki vjernik.

Oglasi

"MashAllah", kratko je napisao Dedić što bi u prevodu s arapskog na bosanski jezik značilo "samo je kod Allaha moć".

Dedić koji nastupa za RB Salzburg je od ranije poznat kao veliki vjernik često ističe da mu je vjera na prvom mjestu.

Među bh. reprezentativcima kojim je vjera jedan od životnih prioriteta je i Anel Ahmedhodžić čija je supruga Mirjana prije vjenčanja prešla na islam.

Iako nije igrao Hamulić je za svojih prvih šest mjeseci u dresu Toulousea uspio osvojiti trofej nakon što je ovaj klub uzeo Kup Francuske.

Nakon okončane sezone postao je aktuelan njegov odlazak iz kluba, pa se počeo spominjati Sheffield United, klub za kojeg nastupa spomenuti Ahmedhodžić i koji će u novoj sezoni igrati u Premiershipu.

Podsjećanja radi, Hamulić je u junskom prozoru debitovao za reprezentaciju BiH nakon što mu je sad već bivši selektor Faruk Hadžibegić dao minutažu protiv Luksemburga i Portugala.

Top Komentari

bazaorao
E moj novinaru....
2 0
MaDaj
"po bozijoj volji"
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi