Jutro za zaborav Hadžikadunića i ekipe: Dedić i društvo nisu imali milosti

Glavobolje za HSV

Jutro za zaborav Hadžikadunića i ekipe: Dedić i društvo nisu imali milosti

H. Zilić

Klubovi širom Evrope ulaze u završne pripreme za novu sezonu, a jutros su prijateljski susret odigrali Salzburg i HSV. Ovo je bio i duel dva bh. reprezentativca.

U dresu Salzburga u početnom sastavu bio je Amar Dedić dok je kod HSV-a u prvih 11 bio Dennis Hadžikadunić koji je u HSV stigao ovo ljeto.

Hadžikadunić neće po dobrom pamtiti današnju utakmicu.

Salzburg je deklasirao HSV sa 4:1 i tako zadao glaovoblje stručnom štabu HSV-a jer danas nije baš štimalo kako treba.

Da stvar bude gora po Hadžikadunića postigao je autogol u 13. minuti za 2:0. Salzburg je sa 1:0 poveo u osmoj minuti preko Konatea, a Amankwah je u 23. minuti bio strijelac za 3.0.

Oglasi

U finišu prvog poluvremena HSV se vraća u utakmicu. Pherai je u 29. minutip ogodio za 3:1. Ipak taj pogodak se na kraju ispostavio samo počasnim.

Do kraja utakmice u mreži tim sa sjevera još jedan pogodak, a moglo je biti i više da su igrači Salzburga bili precizniji u pojedinim situacijama.

Konačnih 4:1 psotavio je Dorgeles u 55. minuti susreta.

Salzburg već naredni vikend kreće u akcije nove sezone kada ih očekuje utakmica prvog kola Kupa Austrije protiv niželigaša Ardaggera, dok će HSV novu sezonu otvoriti 28. jula derbi utakmicom 1. kola Cvajte protiv Schalke, prije toga će imati i generalnu probu 22. jula protiv Rangersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi