Amerikanci gledali u čudu: Vlade Divac iskočio iz terenca i počeo pucati
Foto: Screenshot

Božić u Jacksonu

Amerikanci gledali u čudu: Vlade Divac iskočio iz terenca i počeo pucati

Danas generalni menadžer Sacramento Kingsa, a nekada sjajni košarkaš Vlade Divac dospio je u centar pažnje zbog proslave pravoslavnog Božića.

Naime, Vlade Divac se pridružio srpskoj dijaspori u američkom Jacksonu u proslavi Božića, a neizostavno je bilo i tradicionalno pucanje u zrak iz vatrenog oružja.

Iako su ostali građani bili u čudu kada su vidjeli 216 centimetara visokog gorostasa iz Prijepolja kako "iskače" iz crnog terenca sa puškom i puca u zrak, organizatori proslave su istakli da su za sve imali odobrenje lokalne policije.

Inače, kalifornijski Srbi već godinama slave Božić na ovaj način, ali njihova proslava uvijek izaziva čuđenje slučajnih prolaznika.

Kako je izgledala proslava Božića u Jacksonu možete pogledati u video prilogu:

Top Komentari

casimiro
Kakvi seljaci..U cemu je fol ljudi vise?Nije patriotizam i vjera nacionalizam i papanluk i nasilje.Svi laki na obaracu a kad bi bilo stani pani bila bi bjezanija.Svakakvih debila boze sacuvaj.
54 1
Benjamingst
To je od mene 45 minuta, tu zive Srbi vecinom. Ovo sto rade bas izgleda razbojnicko.... Tako su izlazili oni 92 po BiH I ubijali svoje komsije...
50 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi