Amra ispričala kako je Džeku iznenadila za rođendan: "Pamtit će to cijeli život"

Prije četiri dana bh. napadač slavio rođendan

Amra ispričala kako je Džeku iznenadila za rođendan: "Pamtit će to cijeli život"

Edmir Škorić

"Mislite da nam je dosadno u karantini, ali u stvarnosti vrijeme prolazi", kaže Amra Džeko.

U intervjuu za bh. magazin Bonjour, a koji su prenijeli i brojni italijanski portali, supruga najboljeg bh. nogometaša govori o trenutnoj situaciji, provedenom vremenu u izolaciji s Edinom i djecom, a i o tome kako je napadača Rome iznenadila za njegov rođendan.

"Važno je da djeca provode vrijeme zajedno 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici. Svakodnevne aktivnosti pokušavamo pretvoriti u male posebne rituale. Imamo i zeca, nedavno smo ga stavili u vrt, gdje je sretniji. Svako jutro uzmemo mrkvu ili salatu i zajedno ga hranimo. Ovo je za nas ritual. Trudimo se da te obične stvari koje možda ne primjećujemo u svom svakodnevnom i burnom životu postaju smislenije i važnije za njihov dan. U isto vrijeme pokušavamo slati važne poruke, učimo djecu da vode brigu o drugima, učimo ih ljubavi prema životinjama, prema okolišu, prema svemu oko sebe, a ovih dana posebno za porodicu", kazala je Amra.

Koje filmove ili serije gledaju u ovo vrijeme?

"Napokon je Una počela gledati Disneyeve crtane filmove. Trenutno gledamo mnogo filmova. "Ljepotica i zvijer". Znamo je gotovo napamet. Jako sam sretna i jedva sam čekala da ih počnem gledati jer su ovo moji omiljeni filmovi".

Amra se potom zahvalila i medicinskom osoblju koje ima pune ruke posla u Italiji.

"Iskreno se divimo i cijenimo sve što rade liječnici i medicinsko osoblje. Vrlo smo im zahvalni jer su oni ti koji su na prvom mjestu i koji svakodnevno rizikuju svoje živote i živote svojih najmilijih kako bi pomogli drugima. AS Roma je također pokrenuo kampanju za osnivanje Go kako bi u najvećoj mogućoj mjeri pomogao rimskoj bolnici Spallanzani i svi smo se pridružili inicijativi".

Kako održavate pozitivnu atmosferu tijekom ove izolacije?

"Iako smo u epicentru virusa, ne dopuštamo da panika prevlada. Prvi put smo imali toliko vremena za porodicu i cijenimo što smo zajedno. Djeca su jako sretna, očekivala sam da će biti nervozna, nedostaju im kolege i škola, ali vidimo da su uzbuđeni i sretni jer su oba roditelja ovdje i radimo obične i male stvari koje obično nemamo vremena zajedno".

Iznenađenje za Edina

"Budući da nismo imali mnogo izbora i željela sam na neki način iznenaditi Edina za njegov rođendan (17. marta), pozvala sam sve njegove najbliže prijatelje i rođake da snime video poruku, svaki na svoj način, koliko god je ko želio. Na kraju sam sastavio prekrasan 22-minutni video koji se sastojao od 48 video poruka i reproducirala sam ga na televiziji s posljednjom željom mene i moje djece. Moram priznati da je bio ugodno iznenađen i da će ovo biti lijepa uspomena za cijeli njegov život. Svaka je poruka na svoj način bila slatka i originalna, tako da je video uistinu bio vrlo poseban", poručila je Amra.

Top Komentari

AmarSahi
''Na kraju sam sastavio prekrasan 22-minutni video'' Vau, šta je Amra muško?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti