Hrvatica izgubila titulu najzgodnije fudbalerke svijeta - Italijanka je jednostavno prava bomba

Agata Isabella privlači pažnju

Hrvatica izgubila titulu najzgodnije fudbalerke svijeta - Italijanka je jednostavno prava bomba

Midhat Šljivak

Hrvatska fudbalerka Ana Maria Marković (23) dugo već važi za najzgodniju fudbalerku svijeta, ali po mnogima je izgubila ovu titulu. Dosta je onih koji smatraju da je Italijanka Agata Isabella Centasso ipak ta koja je ispred Marković.

Hrvatica Ana Maria Marković već dugo vremena važi za najljepšu i najzgodniju fudbalerku svijeta. Ova 23-godišnjakinja zbog svog izgleda privlači pažnju gdje god da se pojavi i dosta je muškaraca koji maštaju o njoj.

Ipak, za mnoge je Marković ostala bez titule. Dosta je onih koji smatraju da titula najljepše mora pripasti Italijanki Agati Isabelli Centasso.

Ova 32-godišnjakinja igra u Seriji B u dresu Venezije. Uživa u fudbalu i ponosi se činjenicom da je atraktivna i lijepa. Svjesna je svog izgleda i kvaliteta koje ima.

Oglasi

"Ne smeta mi kada me nazivaju najljepšom i najzgodnijom fudbalerkom na svijetu", istakla je Centasso u jednom prilikom, a fudbal i popularnost joj donose finu zaradu, što je i priznala.

"Sretna sam što se popularnost itekako isplati u mom sportu. Želim također promovisati ženski fudbal što više".

Agata Isabella je s fudbalom krenula u 20. godini. Do tog trenutka je igrala košarku, a pored toga bavila se tajlandskim boksom i tenisom.

Iako nije uspješna na terenu kao Marković, Agata Isabella polako ide na vrh liste, barem kada je izgled u pitanju i vidjet ćemo koliko će se tamo zadržati.

Treba napomenuti da je ova 32-godišnjakinja u sretnoj vezi, a dečko joj je fudbaler Andrea Migliorinijem, koji nastupa u četvrtoj ligi.

Oglasi