Nijemci pitali Kramarića za ćevape: Prvo iznenadio odgovorom, a onda se dotakao Bosanaca i Srba

Hrvatski reprezentativac o bosanskom jelu

Nijemci pitali Kramarića za ćevape: Prvo iznenadio odgovorom, a onda se dotakao Bosanaca i Srba

Admin Čaušević

Andrej Kramarić već dugi niz godina nastupa za Hoffenheim gdje je jedan od ključnih igrača. Posljednjih sedmica se govorilo o njegovom mogućem odlasku, ali od transfera na kraju nije bilo ništa.

U razgovoru za zvaničnu stranicu Hoffenheima Kramarić je govorio o raznim temama, a jedna od zanimljivijih ticala se ćevapa, tradicionalnog bosanskog jela kojeg svojataju Hrvati i Srbi.

Hrvati su prije dvije godine otišli toliko daleko da su u jednom zagrebačkom restoranu smislili i poseban naziv za ćevape. U pitanju su bili mljevenici.

Nijemci su zaključili da se najbolji ćevapi mogu pronaći samo u Hrvatskoj, a Kramarić je kazao da nigdje nema ukusnijih.

"Ćevapi nigdje nisu ukusniji, ali u Bosni i Srbiji su također isto ukusni. Restorani u Njemačkoj se ne mogu s njima mjeriti."

Oglasi

"Probao sam ovdje hrvatsku nacionalnu kuhinju mnogo puta, ali nisam pronašao mjesto koje se može porediti sa originalnom u mojoj zemlji".

Iskusni ofanzivac je Nijemcima govorio i hrvatskom gostoprimstvu.

"Imamo drugačiji mentalitet. Svi su opušteni i vole život. U Hrvatskoj je ok ako sve ne shvaćate preozbiljno. Kada posjetite Hrvatsku, nikada niste sami."

"Ljudi su vrlo prijateljski raspoloženi i stvaraju odličan osjećaj zajedništva. A onda zajedno popijemo piće."

Kramarić je također pohvalio jadransku obalu kazavši da je za njega hrvatska najljepša zemlja na svijetu. "Nije čudo što se tu snimala serija Igra prijestolja", poručio je on.

Hrvatski reprezentativac je u Hoffenheim stigao još 2016. godine iz Leicester Cityja, ove sezone igra sasvim korektno pošto je na 14 mečeva Bundeslige zabio šest golova.

Top Komentari

user1676286668
Najbolji ćevapi i hrvatskoj dokle više ide ova glupost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi