Za glavu je viši od Hrvata, krenuo na njega, pa shvatio ko je i šta je Andrej Kramarić

Obojica na kraju dobila po žuti karton

Za glavu je viši od Hrvata, krenuo na njega, pa shvatio ko je i šta je Andrej Kramarić

Endin Čaušević

Hoffenheim je večeras remizirao na svom terenu protiv Mainza odigravši 1:1 u meču 12. kola njemačke Bundeslige. U centru pažnje našao se Andrej Kramarić koji je imao okršaj u prvom poluvremenu sa Edimilsonom Fernandesom kojem je pokazao da se s njim ne treba kačiti.

Hoffenheim ni u trećoj uzastopnoj utakmici u prvenstvu nije uspio da dođe do pobjede iako je bio favorit protiv Mainza koji ove sezone ne pruža baš najbolje partije.

Ipak, gosti su večeras uspjeli da namuče Hoffenheim i čak su mogli da dođu do punog plijena i pobjegnu iz donjeg dijela tabele, ali na kraju je utakmica završila rezultatom 1:1.

Mainz je uspio da povede sa 1:0 u 39. minuti kada je gol postigao iskusni Richter, no bod Hoffenheimu donio je Skov pogotkom za konačnih 1:1 početkom drugog poluvremena.

Gosti su mogli šokirati domaće jer su imali i penal, ali Barkok je promašio priliku za pobjedu zbog čega je bio tragičar svoje ekipe.

Oglasi

Međutim, iako se nije upisao u listu strijelaca u centru pažne večerašnjeg meča našao se hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić zbog situacije koja se desila u 25. minuti kada je imao fizički okršaj s Edimilsonom Fernandesom.

Naime, nakon kornera lopta se vratila u posjed Kramariću koji je izborio novi udarac iz ugla iako Fernandes nije mislio tako i negodovao je sudiji zbog takve odluke.

Kramariću je to zasmetalo što je i Švicarac vidio i krenuo je u obračun s hrvatskim napadačem, ali kada je vidio koliko je srčan Kramarić brzo se povukao.

Okršaj Kramarića i Fernandesa POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju je sudija reagovao i smirio situaciju, a Fernandes je prvi pružio ruku Kramariću kojem uopšte nije bilo jasno zašto je Švicarac tako reagovao. Teška srca je uzvratio, te su se rukovali, a potom ih je glavni sudija "nagradio" sa po žutim kartonom.

Fernandes je dosta viši i korpulentniji od Kramarića i to ga je očito ponijelo, no nije se nadao da će Hrvat tako žustro uzvratiti i pokazati da s njim nema šale.

Top Komentari

lega
Novinar kenja samo zbog pregleda ovakav naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti