Andres Iniesta gradi nevjerovatno poslovno carstvo
Foto - Screenshot

Već je težak 120 miliona dolara

Andres Iniesta gradi nevjerovatno poslovno carstvo

M. Šljivak

Mnogi ljubitelji fudbala uvjereni su da je čuveni Andres Iniesta žestoko oštećen što nikada nije dobio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Danas 38-godišnji španski fudbaler igra u Japanu. Član je ekipe Vissel Kobe, ali je najbolje godine karijere proveo u Barceloni, timu u kojem je ponikao i s kojim je uzeo sve moguće trofeje.

Iniesta je na vrhuncu karijere u Barceloni zarađivao oko 12 miliona eura na godišnjem nivou, što je cifra koju danas ima nešto malo 'jači' fudbaler.

Međutim, Španac je svoje ime iskoristio za ogromnu zaradu pri kraju karijere. On u japanskom Vissel Kobeu zarađuje čak 23 miliona dolara na godišnjem nivou, plus sedam miliona dolara od sponzorskih ugovora i to ga čini sedmim najplaćenijim fudbalerom svijeta.

Van fudbala Iniesta ima nekoliko biznisa čija vrijednost iz dana u dan raste. Tako je u ugovor s japanskim timom uvrstio i opciju po kojoj su Japanci morali da otkupe određen broj boca vina.

Oglasi

Njegov brend je sve popularniji, ali ni to nije sve čime se nekadašnji reprezentativac Španije bavi u svijetu biznisa. Još je nekoliko zanimljivih poslova koje ima.

Tako je Iniesta pokrenuo marketinšku agenciju koja će pomagati sportistima da se predstave u najboljem svjetlu. On očekuje da će mu ovaj biznis godišnje donositi oko 20 miliona eura godišnjem nivou.

Također, Iniesta ima i svoj vlastiti brend patika. Zove se Mikakus,a nedavno je predstavio i 'Capitten' - firmu koja se bavi proizvodnjom sportske opreme i kopački.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiZrUnQgHpV/[/instagram]

Očekuje se da bi ovaj brend u narednim godinama mogao sve više rasti. Iniesta očigledno ima pravi nos za biznis i na pravi način je uložio novac kojeg je zaradio prethodnih godina.

Njegovo bogatstvo trenutno se procjenjuje na oko 120 miliona dolara, no ono će u narednim godinama sasvim sigurno rasti.

Andres Iniesta je kompletnu omladinsku karijeru proveo u Barceloni, a član prvog tima bio je od 2002. do 2018. godine. Apsolutna je legenda katalonskog kluba.

Za tim s Camp Noua, gdje je osvojio apsolutno sve, odigrao je 674 utakmice i postigao je 57 golova. Član Kobea je od 2018. godine i u 126 nastupa postigao je 26 golova.

Top Komentari

zilan66
Ima on osim para i ergelu konja,mozda te uzme, pa ga onda kindapuj.
2 1
Śmeker007
Kidnapovati valjda, hajde kada stari ljudi kazu kindapovati, al ovo je bas sramotno da obojica ne znate kako se izgovara tj pise...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi