Griezmann zbog skandaloznog snimka ostao bez bogatog ugovora
Foto - EPA

Otkazana mu saradnja

Griezmann zbog skandaloznog snimka ostao bez bogatog ugovora

M. Šljivak

Napadač Barcelone Antoine Griezmann ostao je bez velikog sponzora kompanije Konami.

Ova poznata kompanija odlučila je raskinuti saradnju sa francuskim reprezentativcem nakon optužbi za rasizam prema osoblju iz jednog japanskog hotela.

Snimak koji potiče iz 2019. godine pojavio se nadavno. Na njemu Ousmane Dembele ismijava radnike koji mu pokušavaju popraviti TV, a Dembele je komentarisao njihov izgled, jezik i porijeklo.

"Sve ove ružne face samo da bi ti mogao igrati PES? Zar te nije stid?", može se čuti kao Dembele govori Antoineu Grizemannu koji se samo na to smijao.

[twitter]https://twitter.com/duatleti/status/1410746677158301697[/twitter]

"Kakvim to jezikom pričaju? Jeste li tehnički napredni u vašoj zemlji ili ne?", između ostalo je dobacivao Dembele.

Griezmann se potom oglasio i tvrdi da on nikada nije bio rasista.

"Oduvijek sam bio protiv bilo kojeg vida diskriminacije. U posljednjih nekoliko dana neki ljudi su me željeli predstaviti kao čovjeka kakav nisam. Čvrsto odbacujem optužbe na moj račun i izvinjavam se ako sam uvrijedio svoje prijatelje i ljude iz Japana", napisao je Griezmann na Twitteru.

Ipak, to ga nije spasilo otkazivanja bogatog ugovora od strane Konamija. Japanska kompanija mu je prekinula saradnju sa njim i on više neće biti Yu-Gi-Oh ambasador.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Dembele ismijava radnike koji mu pokušavaju popraviti TV, a Dembele je komentarisao njihov izgled, jezik i porijeklo. (niđe Grizmana)
7 0
dedizator
Kolonizatori prepotentni. Seljačine, da vam nije japana sad bi igrali boćanje u parku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi